Člen poľovníckeho združenia obinený z pytliactva

21.01.2013 Malacky

Pernek (TS) - Zo spolupáchateľstva pri pytliactve obvinil vyšetrovateľ PZ včera troch mužov (28, 19,43). Dvaja z nich, 39-ročný Pavel a 43-ročný Ľubomír čelia obvineniu zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Muži mali podľa doterajších zistení v sobotu, približne hodinu po polnoci, v poľovnom revíri Pernek zastreliť bez povolenia srnu hôrnu, napriek tomu že tento druh zvery je v súčasnosti loviť zakázané.
Príslušníci kriminálnej polície Malacky počas policajnej akcie zaznamenali na vozovke medzi obcami Kuchyňa a Pernek krv. Následne zistili, že pred jedným z rodinných domov v obci Pernek sa nachádza zaparkované osobné motorové vozidlo, pri zadnej časti ktorého sú taktiež stopy krvi. Policajti pri prehliadke vozidla, ktorú vykonali na základe súhlasu prokurátora, zaistili dve dlhé guľové zbrane, z ktorých jedna bola podomácky upravená a stelivo do týchto zbraní. Zaistené veci zaslali na expertízne skúmanie.
Policajti tiež zistili, že obvinený 28- ročný Ľubomír má osobitne uloženú povinnosť chrániť životné prostredie ako člen poľovníckeho združenia. Škoda, ktorá zastrelením srny poškodenému poľovnému združeniu vznikla, doposiaľ vyčíslená nebola. Mužom obvineným z prečinu pytliactva a zločinu nedovoleného obchodovania so zbraňami hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody vo výške 3- 8 rokov.
43- ročnému Františkovi, ktorý je obvinený z prečinu pytliactva spáchaného formou spolupáchateľstva hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody vo výške 2 rokov.
 

Vyberte región